Marinke | Muziek en Verhalen

Hoe kun je repeteren op reis?

Deze rondreizende muzikant repeteert vrolijk door

Ook op reis kan er gewoon gerepeteerd worden. Als je al je spullen meeneemt natuurlijk. 

De eerste stap is een ideale keyboard stand te vinden. De bar bij de keuken leent zich hier goed voor. De perfecte hoogte, en daarbij ook nog eens met een prachtig uitzicht op de vallei. Maar gewoon zittend aan een tafel werkt natuurlijk ook.

Meespelen met de tracks

Mijn repetitie bestaat uit het meespelen met de tracks. Dit helpt om het tempo zo strak mogelijk te houden en dat is voor de luisteraar erg prettig.

Om de buren niet teveel lastig te vallen, gebruik ik een koptelefoon. Dit levert grappige taferelen op, want ik hoor de muziek wel, maar de buren niet.

Samenspelen

Na het oefenen met de tracks, is het tijd voor de volgende stap: samen repeteren. Want op het podium sta ik natuurlijk niet alleen, maar samen met Djuri. Eenmaal in de week gaan we samen zitten en spelen we de nummers door.

Doordat Djuri zijn mobiele studio mee heeft, kunnen we onze repetitie ook opnemen. Super handig! Want zo kunnen we meteen terugluisteren en de puntjes op de i zetten.

Wat neem je mee om te repeteren op reis?

Ik reis met een kleine set: een klein keyboard van 37 toetsen, mijn laptop met daarop een programma voor pianogeluiden, geluidskaart, koptelefoon, pedaal en kabels.

Dit is goed mee te nemen in een tas/koffer. In de toekomst zou ik nog wel een iets compactere geluidskaart willen.

Optreden

Na al dat repeteren, is het fijn om ook hier in Spanje het podium op te gaan. Wij zoeken zo nu en dan wat leuke lokale tentjes op om te spelen. Dit omdat het toch altijd anders is, om op te treden voor publiek, dan gewoon thuis in je woonkamer (of keuken).

Op deze manier kunnen we straks weer meteen door met de optredens in Nederland. In de tussentijd kunnen jullie de nummers gewoon online beluisteren, zodat ze straks ook vertrouwd voelen bij de optredens.

Tip

Voeg je favoriete nummer toe aan je eigen playlist, zodat je me af en toe hoort langskomen. Ik ben heel benieuwd welk nummer jouw favoriet is.

Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Berichten

Inschrijven nieuwsberichten