Marinke | Muziek en Verhalen

Mijn 1e eigen voorstelling

De Magische Fontein

Met veel liefde en trots presenteer ik jullie mijn allereerste eigen voorstelling:

“De Magische Fontein”

De voorstelling bestaat uit een geheel nieuw verhaal dat ik zelf geschreven heb, afgewisseld met bijbehorende vrolijke liedjes. De nummers bracht ik een paar maanden terug uit, dit keer ineens Nederlandstalig. En dat had dus een hele bijzondere reden.

Mijn eigen show, wie had dat ooit gedacht? Het is letterlijk een droom die uitkomt.

Sprookjesachtig verhaal

De Magische Fontein is een sprookjesachtig verhaal dat zich afspeelt in vroegere tijden. Met allerlei oude elementen uit onze streek, zoals de textielfabriek, klompen en de muziekkiosk. Je waant je dus echt even terug in de tijd.

Het verhaal begint met het plotselinge ontstaan van een fontein, zomaar midden in het Wilhelminapark in Tilburg. Hoe dit kan en wat er allemaal staat te gebeuren, het is één groot mysterie. Eén ding is zeker, samen gaan we een leuk avontuur beleven.

De setting begint in Tilburg, maar het verhaal staat natuurlijk op zichzelf en kan daardoor overal verteld worden.

Leeftijd 0-125 jaar

De voorstelling duurt in totaal 45 minuten en is erg leuk voor jong en oud: senioren, kinderen en hun (groot)ouders. Iedereen is van harte welkom. Het verhaal speelt zich namelijk af in de “Goeie Ouwe Tijd” en alles is Nederlandstalig, zowel het verhaal als de nummers.

Je kunt genieten van de vrolijke liedjes, je laten verwonderen door alles wat er allemaal gebeurt, lachen tijdens grappige passages en ook nog wat opsteken van hoe het leven vroeger was.

Voorstelling op de planken

Deze zomer sta ik voor de eerste keer met mijn voorstelling op de planken. En wel bij het revalidatiecentrum van het Sint Elisabeth ziekenhuis in Tilburg (Damast), én ook in het Jan van Besouw in Goirle.

Iedereen is op beide locaties van harte welkom om de voorstelling te komen bekijken. Nieuwe voorstellingen zullen natuurlijk meteen aan de agenda toegevoegd worden, dus hou deze goed in de gaten.

Ik zoek hierin echt naar afwisseling. Zo droom ik natuurlijk van de grote theaterzalen met alle toeters en bellen, maar heb ik ook heel veel zin in het geven van de voorstelling op kleine intiemere locaties. Binnen of buiten, klein of groot, het ideale aan deze show is dat het allemaal mogelijk is.

Ik ben helemaal enthousiast, kijk enorm uit naar de plekken die al in de agenda staan en ben erg benieuwd waar de voorstelling nog meer gaat belanden.

Zingende verhalenvertelster

Voortaan ga ik naast singer-songwriter dus ook als verhalenverteller door het leven. Of beter gezegd: verhalen voorlezer. Want ik zal het verhaal van de Magische Fontein voorlezen, liefst vanuit een mooie comfortabele fauteuil, én daarbij natuurlijk ook de liedjes live zingen.

Zingende verhalenvertellers kennen we natuurlijk ook al sinds oudsher. Zo gingen troubadours in vroegere tijden van dorp tot dorp om het nieuws te verspreiden en om de mensen te vermaken. Bij mijn weten waren dat toentertijd voornamelijk mannen uit armere kringen, maar ook een aantal vrouwen uit de adelijke kringen.

Het leek mij leuk om dit vak van troubadour (de liedjes) te kruisen met het voorlezen van een verhaal. Zoals vroeger een hoorspel of tegenwoordig een verhalende podcast. Gewoon een relaxte, warme sfeer, waarin de luisteraar wordt meegenomen op een mooi avontuur. Deze combinatie vormt de grondslag van mijn voorstelling.

Brabantse maker maakt pagina

Ik merk dat ik steeds meer mijn weg begin te vinden. Of beter gezegd creëren. Als geboren en getogen Brabantse blijf ik met deze voorstelling dichtbij mijn roots. Het was erg leuk om me wat meer te verdiepen in Tilburg, de stad waar ik me zo thuis voel, en hierdoor meer te leren over hoe het leven vroeger was.

Dit nostalgische gevoel kruisen met een geheel nieuw avontuur, was voor mij een leuke uitdaging. Hierdoor is de voorstelling overal te spelen. Het heeft toevallig Tilburg als decor, maar het verhaal staat echt op zichzelf.

Omdat dit voor mij zo’n bijzondere mijlpaal is, heb ik een aparte pagina aangemaakt voor de voorstelling: De Magische Fontein.

Voorstelling-de-Magische-Fontein-Marinke

Tip

Voeg je favoriete nummer toe aan je eigen playlist, zodat je me af en toe hoort langskomen. Ik ben heel benieuwd welk nummer jouw favoriet is.

Klik hier

14 antwoorden op “Mijn 1e eigen voorstelling”

 1. Wat een fantastisch nieuws dit. Het enthousiasme straalt ervan, alleen in je geschreven tekst. Wat moet dit een kers op de taart zijn na al je voorwerk. Muziek en teksten maken. Heel veel succes bij de uitvoering.

  1. Hey Eeltje, ik heb er enorm van genoten om alles in elkaar te zetten en steeds meer vorm te zien krijgen. Dat het nu de wereld in mag, is inderdaad heel bijzonder.

 2. Hallo lieverd. Wat een geweldige vooruitgang. Dit een mooi geschenk waar je zelf aan hebt gewerkt. Je bent, samen met Djuri zo ver gekomen. Heb je stappen gevolgd en bent goed voor een ander publiek. Ben apetrots op je. Kom zeker naar je luister. Jullie gaan het nog ver brengen. Een super koppel. Heel veel liefs van ons en tot gauw.

 3. Super leuk Marinke.
  Heel veel succes.
  En niet vergeten,vooral heel veel genieten.

  Groetjes Wilma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recente Berichten

Inschrijven nieuwsberichten