Marinke | Muziek en Verhalen

Lonely Beat

Single 2020

1

Lonely Beat

Een nummer over het ritme van de regen. Soms blijf ik even stilstaan, gewoon om te luisteren naar alle geluiden die de regendruppels maken.  Kortom, je eigen privé orkest, wat je elke keer opnieuw verrast.

Regeninstrument

In de studio gingen we in de weer met allerlei potten en bakken waar we druppels op en in hebben laten vallen. En voor het refrein hebben we gebruik gemaakt van een gieter. Djuri Boot heeft vervolgens van al deze geluiden het regen-instrument gemaakt.

Djuri: “Afstand speelt een enorm grote rol, een druppel die van hoog valt maakt een ander geluid dan een druppel die minder lang valt, ja in hardheid maar ook intensiteit. Hierdoor was het nog fijner er een percussief instrument van te maken. Door de druppels op andere plaatsen op te laten duiken en op een bepaalde manier over het keyboard te arrangeren werd het heel inspirerend en leuk om mee te spelen.”

Grappig detail is dat het tijdens onze opnamesessies iedere keer heel hard begon te regenen. Het lijkt erop dat het nummer het effect van een regendans heeft.